Велосипедна весна Херсонщини - 2018

http://upl4.bikekherson.com.ua/t/qsdwj.jpg

В цьому році календарна весна дещо запізнилася, проте у велосипедистів весна тренувань розпочалася точно за графіком. Початок сезону стартував з Велопробігу до дня звільнення Херсона від нацистських загарбників (13 березня), який відбувся 11 березня. Велосипедисти Херсона в цей день під час Велопробігу подолали дистанцію від 25 до 90 кілометрів, в залежності від власних сил та рівня підготовленості.

http://upl9.bikekherson.com.ua/t/EpGHY.jpg

18 березня зима не забарилася нагадати про себе і під час Сонячного кола на підтримку “сонячних дітей” (21 березня відзначається день “сонячних дітей” - дітей з синдромом Дауна). Не дивлячись на морозний вітер та похмуру погоду, цей велопробіг відбувся!

http://upla.bikekherson.com.ua/t/YyXqo.jpg

Вагомою подією початку справжньої весни став обласний фестиваль велосипеда “Вело45”, який об’єднав 31 березня велосипедистів багатьох міст України - Херсона, Каховки та Нової Каховки, Олешок, Миколаєва, Одеси, Києва та Севастополя. Загалом у події взяло участь більше ста велосипедистів.

У квітні багато наших досвідчених велосипедистів взяли участь у різних подіях за межами області, зокрема у Одеській сотці (7 квітня), KYIV ROAD CRITERIUM 3 (22 квітня), ДніпроСотня 2018 (28 квітня) та І Кубку Аміни (Миколаїв, 29 квітня).
Також у квітні велися важливі дипломатичні велопереговори та своєрідна політика стосовно пошуку спонсорів та побудови фундаменту майбутніх подій.

Наші велосипедисти взяли участь у бреветі BRM200 «ХОРЛИ», який йшов у залік Audax Club Parisien. Старт та фініш відбувався у Новій Каховці.  Через несприятливі погодні умови 17 березня частина спортсменів-аматорів не змогла справитися із заліком та подолати 200 км за 13 з половиною годин. Саме тому організаторами було запропоновано взяти участь у повторному заліку 14 квітня і в результаті медалями були нагороджені Віталій Хантєміров (Херсон) та Клімов Олексій (Нова Каховка).
http://upld.bikekherson.com.ua/t/2EYu5.jpg

Вже стало доброю традицією нашої велосипедної спільноти 9-го травня вшановувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні велопробігом по Білозерському району і 2018 не став виключенням. Такий велопробіг ми проводимо з 2013 року, тобто вже вшосте. Ідея належить одному з наших друзів, який вступив до лав ЗСУ в 2014 і наразі знаходиться на службі.
http://upl7.bikekherson.com.ua/t/RNpYS.jpg

Травень місяць ознаменувався дебютом аматорської велокоманди “Діджиком” у  ІХ Львівській сотці 2018 (https://www.facebook.com/digicomCycling … 1690879325), традиційної наймасштабнішої події початку велосезону в Західній Україні. За словами організаторів - це імпреза, яка об'єднує власників гірських і шосейних велосипедів, фіксів і лігерадів, "лосів" і "матрасників". Цього року у Львівській Сотці зареєструвалося майже тисяча велосипедистів з України та інших держав.

А тепер трохи про персональні досягнення нашої аматорської команди “Діджиком” (http://digicom.ua/):

Дмитро Воронов (ІІ місце у  “Вело45”; 11-е місце на Львівській сотці - 2018) - основний склад digicom cycling team;
Кутасова Ольга (І місце у “Вело45” - категорія шоссе; ІІ місце  у Одеській сотці 2018; ІІ  місце у KYIV ROAD CRITERIUM 3; 4-е місце у “ДніпроСотня”; ІІ місце у І етапі Кубку Аміна; 4-те місце у ІХ Львівській Сотці 2018)  - основний склад digicom cycling team;
Паламарчук Андрій (І місце у “Вело45”; не офіційне І місце в категорії 29"хардтейл/28"гібрид у ІХ Львівській сотці 2018) - основний склад digicom cycling team;
Клімов Олексій - (ІІ місце у “Вело45”; не офіційне І місце в категорії29"хардтейл/28"гібрид у ІХ Львівській сотці 2018) - основний склад digicom cycling team;
Кононов Анатолій (ІІІ місце у І етапі Кубку Аміни) - резервний склад digicom cycling team;
Блюммер Василь (І місце у “Вело45”; ІІІ місце у ІІ етапі Кубку Аміни) - резервний склад digicom cycling team.

Окремо варто відзначити “новачків” велоспорту - Безотосова Миколая, Мельничука Олександра та Ковальчука Ігоря, котрі зайняли весь п’єдестал І етапу Кубку Аміни (м. Миколаїв), а Мельничук Олександр отримав золото у загальному заліку.
Молодий, проте досвідчений, спортсмен-аматор Старов Олександр виборов у обох етапах Кубку Аміни та загальному заліку ІІІ місце. Хочемо також зазначити, що Олександр взяв участь ІІ етапі ЛКУ в Кривому Розі 13 травня. Ці змагання є на порядок вищими за аматорські, а тому потребують багато зусиль для здобуття перемоги.

Нині триває подорож від Ужгорода до Лісабона (4000 км) Андрія Маленького з Херсона та його другом Анатоліем з Чернівців. За перебігом події слідкують усі друзі Андрія на його сторінці у Фейсбуці - https://www.facebook.com/pequenamm та Anatoliy Soychuk (https://www.facebook.com/profile.php?id=100001930012068

Ще одну вело-туристичну подію планує Трокін Дмитро(https://www.facebook.com/dmitry.trokin) - Велопробіг “Чумацький шлях до Північної Америки” (https://www.facebook.com/ChumakWayAmerica/) довжиною у 10 тисяч кілометрів.

На цьому наша велосипедна весна не закінчується, адже в нас 18 травня заплановано дитячий флешмоб, а у групи херсонських велосипедистів - участь 19 травня у “Соколиних велоперегонах” (м. Вознесенськ). Наступного дня - 20 травня - ГО “ВелоХерсон” запрошує усіх, закоханих у велосипед, на Велодень, а через неділю - 26 травня - Миколаїв запрошує приєднатися херсонців до свого Велодня. Треба зазначити, що відвідини Велоднів у Миколаєві та інших містах, зокрема у Новій Каховці та Олешках, вже давно стали традицією для велосипедистів Херсона.

Усіх, хто хто небайдужий до розвитку велоруху і велоспорту в Херсоні та області, просимо слідкувати за нашими новинами, тим паче, що скоро ми вам повідомимо про декілька цікавинок, у яких ви зможете взяти участь :)

Автори: Кутасов Андрій, Франковська Марія.

Велопробіги по території Херсона та області, а також фестиваль велосипеда «Вело45» організовано ГО «ВелоХерсон».(https://www.facebook.com/bikekherson.ngo/)