http://uple.bikekherson.com.ua/t/lTFNk.png
Кіф Бонтрэгер (Keith Bontrager), народився 18/12/1954 р., в США. Ця людина-легенда є одним з піонерів горного велосипеда (mountain bike). Інженер, дизайнер, фізик, механік, мото та вело-гонщик, народжений щоб робити все своіми руками, він вийшов до сцени горного велосипеда наприкінці 70-х з науковим подходом до конструкції рами, розумінням материалів та технологій.
http://uple.bikekherson.com.ua/t/lPT4u.jpg
З 1969 по 1981 Бонтрегер займався мотоспортом, створював та ремонтував мотоцикли для мотокросу та шосе.
З 1978 року він захопився велосипедом й у 1979 р. зібрав свій перший шосейний велосипед. 
У 1980 р. він зібрав перший горний велосипед й заснував компанію Bontrager Cycles, яка займалась виробництвом сталевих рам.
http://upl3.bikekherson.com.ua/t/h5m68.jpg
У 1984-му році з'явилась перша іновація: Кіф обрізав та "перекатав" шосейний обід Mavic 700С з 40-ка отворами в обід для МТБ 26" з 32-ма отворами. Цей обід отримав код Mavic MA-40 МТВ й випускався масово. Продовжуючи виробництво власних рам у місті  Санта Круз, Каліфорнія, Бонтрегер розробив та запатентував композитну корону для передньої вилки. Ця розробока була використана у одній з перших амортизаційних вилок у МТБ RockShox RS-1.
У 1993 з'явились перші керма виробництва компанії Bontrager. У 1992-му році компанія вже виросла до невеликого виробничого виробництва, але у 1995 році фірму покинув партнер Бонтрегера, який продав свою частку корпорації Тrek.
Наприкінці 90-х з моди вийшли сталеві рами й Кіф був вимушен припинити власне виробництво та цілком зануритись у розробку компонентів для Трек.
Продукти Bontrager, використовуються у професійних командах з шосе, тріатлону та МТБ. Сам засновник продовжує кататись на велосипеді по цей день. Він приймає участь у велогонках та марафонах, де тестує компоненти власної розробки. 

http://upld.bikekherson.com.ua/t/b4UBG.jpghttp://upl1.bikekherson.com.ua/t/TRHiW.jpghttp://upl2.bikekherson.com.ua/t/Aidq7.jpg

На фото нижче номера з гонок, у яких приймав участь К. Бонтрэгер:

http://upl3.bikekherson.com.ua/t/7gZDq.jpg
У 1994 ім'я Keith Bontager було внесено у Зал славы горного велосипеду (Mountain Bike Hall of Fame) поряд з іменами Gary Fisher, Charlie Kelly, Travis Brown, Gary Klein, Chris King та іншими.

Теги: Bontrager