Велофорум Херсона

Объявление

Володар гори 14.03.2021 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Заходи - події 2021р. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ! _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Події федерації 2021р. _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Клуб тренировок в Strava

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.


Вы здесь » Велофорум Херсона » Развитие туризма » Картограф Google в Україні


Картограф Google в Україні

Сообщений 1 страница 9 из 9

1

http://upla.bikekherson.com.ua/t/r0pks.jpg

Нещодавно, після того як прийняв участь у картографічній експедиції з командою Google Україна по Херсонщіні, познайомився з дуже корисним інструментом, доступним кожному охочому.

Картограф Google https://www.google.com/mapmaker  – це зручний інструмент, за допомогою якого можна редагувати карту, й додавати на неї важливі об’єкти. Кожне ваше доповнення й уточнення зробить карту країни кращою, а отже Україна ставатиме дедалі відкритішою для своїх громадян і гостей з усього світу.
Завдяки Картографу Google люди з усього світу щодня покращують карти: виправляють дороги, додають держустанови, парки, різні заклади та компанії.

Так за декілька тижнів за допомогою  мапмейкеру я позначив та виправив досить багато об'єктів в Херсоні та околицях, та допоміг зробити це іншим Мій профіль в мапмейкері

Також запрошую всіх приєднатися до картографічної спільноти України ( https://plus.google.com/u/0/+GmmInUa ). Там можна консультуватись з більш досвідченими мапмейкерами та відсилати свої правки на затвердження для прискорення цього процесу. Бо кожну вашу правку переглядає декілька рецензентів, і приймають рішення:  :cool:  чи  :no:

Теги: мапмейкер, mapmaker, картограф,

Отредактировано Retivoy (08.11.2014 09:47)

+2

2

Також іноді доводиться боротися зі спамерами, які додають неіснуючі об'єкти на карту за ради реклами, видаляти такі точки, та помічати профілі, що їх створили як спамерів.

0

3

Моя статистика за місяць:

Загальна кількість змін: 506, Затверджено: 414, Відгуків: 74

Довжина дороги (км) 2.0
Пам'ятки 3
Бізнес-довідники 6
Регіони (км2) 1
Зміни об'єкта 354

Основне , чим займаюся на початку своєї діяльності, це додаю нові об'єкти, здебільшого будівлі, також виправляю помилки і неточності, додаю подробиці до існуючих місць, знаходячи ці дані на офіційних сторінках закладів.
Також останні дні зробив багато випралень на доророгах, додаю проїзди дворами, та провулками, але з дорогами дуже багато ньюансів, тому починати треба з малого.

Нарешті з шостої спроби вдалося перейменувати парк ім. Ленина в "Міський".
https://plus.google.com/111754139315511 … &gl=ua
Чомусь редактори скаржилися на недостовірні дані. Бюрократам-рецензентам з Індії довелось показувати копію рішення міськради про перейменування.

Долучайтесь до доброї справи. Довгими зимовими вечорами найкраще заняття  :cool:

Отредактировано Retivoy (28.11.2014 00:29)

+1

4

Трохи закинув темку. Але поділюся тим, що було і що буде в моєму картографічному житті.

Тож:

12-14 грудня 2014 року пройшов Truskavets MapCamp 2014 з на якому мені пощастило побувати разом з картографічною спільнотою Google Map Maker Ukraine. До цього місяць дистанційної роботи командою з 15-ти картографів над наповненням віртуальної карти Трускавця. Потім оплачена поїздка та триденне перебування в Тркускавці для перевірки внесених даних і щоб відзняти фотосфери.
Приймали нас дуже круто (розкішні готелі, ресторани, спа-процедури, та інші розваги), але, гадаю,  й користі для розвитку туризму ми принесли багато. Відмітили все до останнього магазинчика та готельчика у місті, виправили та додали всі транспортні сполучення, намалювали всі будинки, парки і доріжки, внесли всі дані  (контактні телефони, сайти компаній тощо). Після мапкемпу всім картографам вручили різні подарунки від трускавецького управління туризму.
http://uple.bikekherson.com.ua/t/IZWdj.jpg

30 січня 2015 року в Херсонській області з'явилася локальна спільнота картографів https://plus.google.com/u/0/communities … 2094633814

http://uple.bikekherson.com.ua/t/4XNp5.jpg

31 січня 2015 року в Києві відбувся саміт Картограф Google Україна, в якому прийняли участь 26 учасників. Під час саміту було зроблено огляд діяльності української Cпільноти Картограф Google у 2014 році та обговорено ініціативи, щодо розвитку Cпільноти у 2015 році, а також командні змагання за неолімпійськими видами спорту :)
Лідерам картографічних правок подарували смртфони Google Nexus - 5, та й взагалі всім роздали різні приємні подарунки і нагороди за нашу роботу.

http://uple.bikekherson.com.ua/t/CKglF.jpg
http://uple.bikekherson.com.ua/t/wef6J.jpg

:blush:

http://uple.bikekherson.com.ua/t/uTJlg.jpg
http://uple.bikekherson.com.ua/t/n39ZN.jpg
http://uple.bikekherson.com.ua/t/Ksq6p.jpg
http://uple.bikekherson.com.ua/t/HpTAn.jpg
http://uple.bikekherson.com.ua/t/eq6Pj.jpg


17 березня 2015 року
в Асканії-Нова пройшов круглий стіл з питань розвитку природоохоронних територій Херсонської області, в якому прийняло участь понад 60 учасників туристичного та еко бізнесу, органів влади та місцевого самоврядування, громадських організацій.
На круглому столі були презентовані:
► перші результати програми "Цифрового перетворення Херсонської області" директором по зв’язках з органами державної влади Google Україна та Херсонським обласним благодійним фондом "Об'єднання";
► ідеї розвитку регіонів та нові туристичні маршрути Національним природним парком "Олешківські піски", Азово-Сиваським національним природним парком, Чорноморським біосферним заповідником, біосферним заповідником "Асканія-Нова" та іншими.
http://uple.bikekherson.com.ua/t/xebBT.jpg

http://uple.bikekherson.com.ua/t/8vfnd.jpg

Отредактировано Retivoy (21.03.2015 04:04)

0

5

Анонси:

23 березня у м. Нова Каховка пройде майстер-клас з веб-картографії.
Запрошуються всі зацікавлені!
Учасники навчального заходу дізнаються як можна редагувати базову карту Google Maps: наносити важливі інфраструктурні об'єкти, прокладати дороги та вносити інші зміни, що допоможуть деталізувати та покращити онлайн мапи регіону. -
Деталі за посиланням
http://uple.bikekherson.com.ua/t/1mB74.jpg

а 26 березня майстер-клас в Каховці

В четверг 26 марта в нашем городе пройдет бесплатный мастер-класс по веб-картографии. Будем рады видеть каховчан, желающих улучить Каховку, а также тех, кто пользуется продуктами от Google (Gmail, Google +).

Мастер-класс будет проходить в школе №2 (К. Маркса, 78) начало в 14:00.
С собой возьмите ноутбук или планшет. Главный спикер - Максим Ретивой, координатор сообщества картографов Херсонской области.
Чем больше мы узнаем о веб-картографии, тем более детализированной и удобной станет онлайн карта Каховки. Для участия отправьте запрос с указанием ФИО и номера мобильного на адрес: skrepkaoffice@gmail.com. тел.0505420223

http://uple.bikekherson.com.ua/t/jnqPT.jpg

Гадаю, найближчім часом можна буде повторити майстер-клас в Херсоні.

Долучайтесь до спільноти картографів! Це нові знайомства, можливість цікавих подорожей, подарунки та корисна для країни справа.

Отредактировано Retivoy (21.03.2015 04:07)

0

6

Трейлер: Картографи Google. Експедиція в Херсонську область

0

7

Скорочена версія фільму про пригоди картографів Google на Херсонщині.
У фільмі знімалось багато форумчан. Гадаю, ви всі їх впізнаєте.

Сподіваюсь повна версія теж колись з'явиться у вільному доступі

Отредактировано Retivoy (31.10.2015 13:17)

+2

8

Тепер повна версія фільму про пригоди картографів Google на Херсонщині є у вільному доступі. Дивітья, хто не зміг вчора потрапити на прем'єрний кінопоказ на Фабриці

0

9

Херсонщина запускає II Конкурс "Кращий картограф м. Херсон та Херсонської області".
що ставить на меті підвищення туристичного та інвестиційного потенціалу міста та області через деталізацію Google Maps.

- See more at: http://www.fundunion.org/2016/04/kherso … wz3pjF7VRU

https://2.bp.blogspot.com/-ErxT1jBqhzs/VwutPCUAysI/AAAAAAABB0Y/vKZjj_vBM20ATW7oEygpvhcfwL47cLVrA/s640/poster-konkurs.jpg

Конкурс проводиться у період з 15 квітня 8:00 по 25 квітня 20:00 2016 року під час якого буде визначені та відзначені найактивніші картографи, які виконали найбільший обсяг по покращенню та деталізації Google Карт Херсонщини.

Учасником Конкурсу може стати будь-хто з України, віком від 16 років, та хто зареєструвався за посиланням: http://fdun.tk/mapup-2#sthash.uHuxoHZp.dpuf

Отредактировано Retivoy (12.04.2016 16:47)

0


Вы здесь » Велофорум Херсона » Развитие туризма » Картограф Google в Україні


Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно